Rooftop Event Space

TYPOLOGY MIXED & PUBLIC USE, ADAPTIVE REUSED LOCATION JOHANNESBURG SIZE 3000 SQM CLIENT PRIVATE ARCHITECTS FIELDWORKS DESIGN GROUP CURRENT PHASE COMPLETE


As part of the overhead goal for the space, there should be a key interaction between the indoor and outdoor environment, allowing for breakaway spaces where employees can relax, yet be productive facilitating task orientated orbit. Together with the conglomeration of varied facilities, a strong underlying logic of systems are proposed, which designates the spaces situated on the rooftop and top floor office space.  These systems allow the intervention to transcend form the public the private realm, ensuring that certain activities of a more sensitive nature are only visually accessible to the public.  This logical layout builds on existing infrastructure, while attaching extensions of the necessary infrastructural components in key positions.  The manifestation of an urban farm refreshes the area with a breath of sustainability and creativity, where inspired minds can collaborate. The introduction of rooftop seating acts like islands on the large rooftop, which creates niches where a variety of activities can take place.