Streetlight Courtyard

TYPOLOGY PUBLIC & COMMERCIAL SPACES LOCATION JEPPESTOWN, JOHANNESBURG SIZE 450 SQM CLIENT STREETLIGHT SCHOOLS ARCHITECTS FIELDWORKS DESIGN GROUP CURRENT PHASE COMPLETE


The Streetlight School playground is situated in the Bjala Square courtyard. The design team used low cost and up-cycled materials as part of an innovative material pallet. Pallet planters were designed to act as seating elements along the courtyard edge and to introduce fragrance and colour as contrasting elements to the hard surrounds. These planters are also used for the growing of vegetables, which becomes an educational component of the school's curriculum. 

This project had little to no material wastage as result of innovative design and the use of standard material sizes. All planting used in the design are indigenous and has low water requirements, while the play towers and surface treatment complies with playground safety regulations. The school provides new and exciting education opportunities to children in the area and is tranforming Jeppe in positive way.