Streetlight Schools

TYPOLOGY EDUCATIONAL, ADAPTIVE REUSE LOCATION JEPPESTOWN, JOHANNESBURG SIZE 1300 SQM CLIENT STREETLIGHT SCHOOLS ARCHITECTS FIELDWORKS DESIGN GROUP CURRENT PHASE COMPLETED


The Streetlight School is situated in the Bjala Square courtyard. The design team used low cost and up-cycled materials as part of an innovative material pallet.  Pallet planters were designed to act as seating elements along the courtyard edge and to introduce fragrance and colour as contrasting elements to the hard surrounds. 

This project had little to no material wastage as result of innovative design and the use of standard material sizes.  All planting used in the design are indigenous and has low water requirements, while the play towers and surface treatment complies with playground safety regulations. The school provides new and exciting education opportunities to children in the area and is tranforming Jeppe in positive way.